Yerçekimsiz Yürüme Bandı Desteği Nasıl Sağlanıyor?
Yürümek, sahip olduğumuz en büyük nimetlerden biridir. Herhangi bir sakatlık anında yürümenin bizim için ne kadar önemli olduğunu anlarız.
Bel rahatsızlıklarında, omurilik yaralanmalarında, felç geçirenlerde, parkinson hastalarında, kalça ve dizinde problem olanlarda yürüme güçleşir, yürürken sık sık durma isteği oluşur. Bazı hastalarda ise yürüme problemi ile birlikte dengesizlik de oluşur, yardımsız yürüyemez hale gelirler.
Bu tip hastalarda veya bel, kalça ve diz ameliyatı olmuş hastaların iyileşme dönemlerinde onlara yürüme eksersizleri yaptırmak, onların tek başlarına dengede durmalarını sağlamak gerekir. Ama zaten yürümekte zorluk çeken bu hastalar için bu eksersizler hem zordur, hem de moral bozucu olabilir.
Yerçekimsiz Yürüme Bandı Desteği hastanın ağırlığını beşte birine kadar düşürebiliyor, böylece daha önce zorlukla yürüyen bir hastanın neredeyse koşar adım yürümesi sağlanmaktadır. Ardı sıra yapılan destek tedavilerde, yer çekimi kuvvetini ayarlayarak hem hastanın ağırlığı yavaş yavaş artırılır; hem de yürüme süresi uzatılması hedeflenir. Böylelikle, hastadan hastaya değişiklik göstermekle birlikte, hastalar kendi ağırlıklarına ulaşınca da çok daha rahat yürümeye başlayarak, normal yaşamlarına dönebilmektedirler.